0

Antivirüs devine siber hücum oldu, 400.000 kullanıcı şifresi ve e-posta adresi çalındı.

Konu virüslerle harp bulunduğu zaman akla gelen ilk isimlerden biri de Avast`tır. Temelleri Prag`da atılan dünyaca meşhur antivirüs devi, Pazartesi günü itibariyle forumlarına izinsiz giriş yapıldığını fakat ödeme bilgilerine hiç bir şekilde erişilemediğini bildiren bir saldırıyı kamuoyuna duyurdu.

Avast`ın CEO koltuğunda oturan Vince Steckler`in verdiği bilgilere göre, hafta sonu gerçekleştirilen saldırıda birbirinden değişik kullanıcı ve takma ismin beraberinde, elektronik posta adresleri ve gizlenmiş birçok şifre ele geçirildi. Nitekim bu hücum kısa sürede engellenerek, 200 milyonluk kullanıcı havuzunun 400.000`ine ulaşabildi. Stackler tıpkı sürede "hücum esnasında çalınan kullanıcı adlarının ne kadar ciddi olduğunu ve sonucun sizlere ne kadar zorluk çıkardığının farkındayız" şeklinde içten bir açıklamayı da yapmaktan çekinmedi.

şimdilik forumlara nasıl izinsiz girildiği meselesinde herhangi bir bilgi bulunmuyor. Steckler`ın konuda yaptığı tek açıklama, saldırganın "kriptografik" yani temel şifrenin şifrelenme kodunu ele geçirdiği ve bu sayede saldırıyı geçekleştirebildiğini düşündükleri anlamında oldu. "Herhangi üst düzey bir hırsız kriptonik algoritmayı şifreye dönüştürebilecektir." diyerek sözlerine devam eden CEO, gene de bu yolla hücum düzenleyebilecek kapasitedeki bir bireyin, büyük paralara alınan donanıma sahip olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Her hacker saldırısında olduğu benzeri, Avast forumları ile öteki bir yerde aynı şifreyi kullananların, şifreleri değiştirmeleri önerildi.

Yorum Gönder

 
Top