0
Şırnak Belediyesi’ne ait aracın PKK kamplarına sıcak kumanya taşırken uçuruma düştüğü, iki belediye çalışanı ile 2 PKK’lı kılavuzun öldüğü iddia edildi

Terör örgütü PKK’nın dağdaki elemanlarına belediye yemekhanesinden yemek götüren Şırnak Belediyesi’ne ait aracın uçurumdan yuvarlanması sonucu ikisi belediye çalışanı, ikisi terörist 4 kişinin öldüğü iddia edildi. Gazeteport’un haberine göre, ölen PKK’lı teröristlerin cesetlerini PKK’lılar aldı. İki belediye çalışanının cesetleri ise jandarma tarafından kaza yerinden alınıp skandalın üzeri örtüldü. Şırnak’ta meydana gelen ve basına “Şırnak belediyesine ait araç uçuruma düştü iki belediye personeli öldü”
şeklinde yansıyan olayla ilgili skandal yaratacak iddialara göre 4 Kasım 2013 tarihinde Şırnak Belediyesi’nde çalışan personelden Ömer Kayaş ve Abdulkerim Güngen, Şırnak Belediyesi’ne ait araca yükledikleri sıcak karavanayı PKK’nın kampına doğru yola
çıktı.
Yemekler etrafa saçıldı
Şırnak’ın Toptepe Köyü yakınlarında kendilerine kılavuzluk yapacak 2 PKK’lı teröristi de araçlarına alan belediye çalışanları Kayaş ve Günden, terör örgütü PKK’nın dağdaki kampına doğru yola devam etti. Ancak kullandıkları araç “Serdehl” mezrası yakınlarında yoldan çıkarak 200 metrelik uçurumdan aşağıya yuvarlanıp, kullanılmayan bir maden ocağının önüne düştü.
Belediyeye ait araçta bulunan 2’si PKK militanı dört kişi hayatını kaybederken, kamyonette bulunan sıcak karavana da etrafa saçıldı. Kumanyanın gecikmesi üzerine çevrede araştırma yapan PKK’lı teröristler, kendilerine kumanya getiren aracın uçuruma düştüğünü, iki belediye çalışanı ve iki arkadaşlarının öldüğünü belirledi. Olay yerinde hayatını kaybeden iki militanı alan PKK’lılar Şırnak Belediyesi ile irtibata geçerek kazayı haber verdi.

Her gün et ve muzOlay yerine gelen jandarma, araç içinde sıkışmış börek tepsileri, araca ve çevreye dökülmüş sıcak yemek kazanları ile Ömer Kayaş ve Abdulkerim Güngen’in araçtan uçuruma savrulmuş cesetlerini AFAD yardımı ile uçurumdan çıkararak Şırnak Devlet Hastanesi’ne getirdi. Olay medyaya “İki belediye personeli belediyeye ait araçla uçuruma düştü” şeklinde yer aldı. Ancak olay yerindeki araçta terör örgütü PKK’nın Cudi kampına götürülmek üzere bulunan Şırnak Belediyesi’ne ait araç ve sıcak karavana konusunda bugüne kadar herhangi bir işlem yapılmadı. İddialara göre PKK’nın Cudi kamplarına belediyeden hemen hemen her gün sıcak karavana taşınıyor. Özellikle etli yemek ve bazı günler yarım tona yaklaşan muz ve meyve gönderilmesine dikkat ediliyor.

Şantiye basıp 10 aracı yaktılar
Şırnak - Van karayolunu yapan özel bir firmaya ait şantiye, dün saat 16.00 sıralarında, silahlı 15 PKK’lı tarafından basıldı. Görevlileri etkisiz hale getiren PKK’lılar, şantiye çalışanlarını toplayıp örgütün propagandasını yaptı. PKK’lılar, daha sonra 7 kamyon, 1 dozer, 1 ekskavatör ve 1 yakıt tankerini ateşe vererek, uçurumdan yuvarladıktan sonra bölgeden yaya olarak kaçtılar. Firma yetkilisi Atila Bilgin, yakılan araçları bankalardan çektiği kredi ile aldığını henüz borçlarını dahi ödeyemediğini belirterek, bu durumun kendisini mağdur ettiğini söyledi. Şırnak merkeze 5 kilometre uzaklıkta bulunan bölgede araçların ateşe verilmesi üzerine, Şırnak Belediyesi’ne ait itfaiye araçları bölgeye gelerek, yanan araçları söndürmeye çalıştı. Araçların yakıldığı bölgeye gelen Şırnak Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı özel harekat timleri, çevrede güvenlik önlemi alırken, kaçan PKK’lıların yakalanması amacıyla da çalışma başlatıldı.

Yorum Gönder

 
Top