0
DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, Mesud Barzani’nin Diyarbakır ziyaretini değerlendirirken, Başbakan’ın ‘başlangıç’ sözünden anladığını gösterdi: Kürdistan’ın başkentine gelmesi önemli. Artık niyet yetmez, pratik gerek

DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, peşmerge reisi Mesud Barzani’nin Başbakan Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine gerçekleştirdiği Diyarbakır ziyaretini, “Niyetler ve mesajlar yeterli olmuyor. Bu niyetleri ve mesajları insanlarımız artık pratikte görmek, diyalogun müzakereye dönüşmesini istiyor” diye yorumladı. Terör örgütü PKK’ya yakınlığıyla bilinen haber ajansı ANF’ye konuşan ve bu yüzyılın “Kürt halkının özgürlük yüzyılı” olacağını belirten Ahmet Türk, şunları söyledi: “Kürt halkı yeni bir özgürlük yaşamına kavuşması için bütün önderlerimiz ve öncülerimiz emek harcamalı. Bütün dünyada başarı diyalog ile olur. Biz diyalogumuzu geliştirsek Kürt halkının bir eksikliği kalmayacak. Orta Doğu’ya Kürtlersiz demokrasi ve istikrarın gelmesi mümkün değil. Bu nedenle mücadelemize daha çok sahip çıkmalıyız.”

Niyetler yeterli değil
Türk, Barzani’nin Diyarbakır ziyaretinin önemli olduğunu ve dikkatle izlediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti: “Barzani’nin Kürdistan’ın başkenti Diyarbakır’a gelmesini ve görüşmeleri önemli buluyoruz. Kürdistan’ın sorunlarının rahatça konuşulduğu yeni bir döneme girdik. Ancak niyetler ve mesajlar yeterli değil. Bu niyet ve mesajları insanlarımız artık pratikte görmek ve diyalogun müzakereye dönüşmesini istiyor. Bu fırsatın barışa dönüştürülmesi konusunda hükümete çok önemli görevler düşüyor. Hükümetin artık Kürtleri halk olarak görmesi ve halkın taleplerini esas alan bir yaklaşım göstermesi gerekiyor.”

Kardeş Öcalan’ın ‘ağabey’ serzenişi
Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’la kardeşi Mehmet Öcalan, İmralı Adası’nda görüştü. Adaya geçmeden önce Gemlik’te konuşan Mehmet Öcalan, Diyarbakır’da gerçekleşen Barzani- Erdoğan görüşmesine tepki gösterdi. Öcalan, şunları söyledi: “Diyarbakır’a belli bazı şahsiyetler geldi, isimlerini söylemek doğru değil. Süreci götüren, evet devlettir, hükümettir ve Öcalan’dır. Sanki aralarında bir sözleşme yapmış gibi kimse Öcalan’ı gündeme getirmedi. Bu, doğru bir şey değildir. Gerçek neyse onu deseler daha doğru ve uygun olurdu.” Daha sonra Mehmet Öcalan, İmralı’ya hareket etti. Akşam saatlerinde adadan dönen kardeş Öcalan, gazetecilerin sorusu üzerine; “Şu anda bir açıklama yapmak uygun değildir. Bu gerekli değildir” dedi.Mehmet Öcalan, daha sonra diğer mahkumlardan Cumali Karsu’nun yakını Pervin Oduncu ve Şeyhmus Poyraz’ın yakını Felek Cızlaşmak ile birlikte ilçeden ayrıldı.

Yorum Gönder

 
Top