0
Avrupa Ligi’nde Limassol’u da yenen Trabzon, tur atlayan 31 ekibe korku saldı. Bordo-mavililer Mustafa Akçay ile sahasında yenilmezken, 285 gündür de evinde mağlubiyet yüzü görmedi. Son
yenilgiyi geçen sezon 3-0’la Kanarya’dan alan Fırtına’nın Avni Aker’de 19 maçtır bileği bükülmüyor. 

Haber: Turan Akdoğan
UEFA Avrupa Ligi J Grubu’nda sahasında Kıbrıs Rum kesiminin Apollon Limassol takımını 4-2 yenerek gruptan çıkmayı garantileyen Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadında rakiplerine geçit vermiyor. En son 17 Şubat’ta geçen sezon ligin 22. haftasında Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmayı 3-0 kaybeden bordo-mavililer, o tarihten itibaren 285 Trabzon’da mağlubiyet yüzü görmedi. Bordo-mavililer, söz konusu dönemde Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’nde yaptığı 19 maçta 15 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti. Karadeniz ekibi, bu maçlarda 42 gol atarken kalesinde 12 gol gördü.

Akçay mağlubiyet almadıTrabzonspor’a sezon başında pilot takımı 1461 Trabzon’dan gelen teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, Hüseyin Avni Aker Stadında yenilmedi. Akçay yönetiminde bordo-mavililer, bu sezon sahasındaki 12 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik alarak rakiplerine galibiyet yüzü göstermedi. 6 yabancı takım da 3 puansız döndü Trabzonspor’un bu süreç içerisinde UEFA Avrupa Ligi’ndeki 6 yabancı rakibi de Hüseyin Avni Aker Stadı’ndan 3 puan alamadan döndü. İrlanda, Arnavutluk, İtalya, Polonya ve Kıbrıs Rum kesimi takımları mağlubiyetle, Belarus Takımı ise sahadan beraberlikle ayrıldı. 32 takım arasına kalan Fırtına, yazdığı destanlarla Avrupalılar’a gözdağı verdi.

Olcan çoştu Fırtına kazandı

Avrupa Ligi J Grubu’nda sahasında Kıbrıs Rum kesiminin Apollon Limassol takımını 4-2 yenerek gruptan son maç öncesi çıkmayı garantileyen Trabzonspor’un sol kanat oyuncusu Olcan Adın, son haftalarda performansıyla göz dolduruyor. Ligde zaman zaman savunmanın solunda da görev yapan bordo-mavili futbolcu, forma giydiği son 7 karşılaşmanın 5’inde rakip fileleri 7 kez havalandırmayı başararak takımına önemli katkı sağladı. Legia Varşova ile 2-0 galibiyetlerle sona eren iç ve dış saha maçlarında 1’er gol atan Olcan, Limassol maçında da hat-trick yaparak art arda 3 UEFA Avrupa Ligi maçında 5 gol attı. Trabzonspor tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında hat-trick yapan oyuncu unvanı alarak tarihe geçti.

41 kere Maşallah

Trabzonspor, önceki gün Apollon Limassol galibiyetiyle lig ve UEFA Avrupa Ligi’nde 23 maç sonunda 41 gole ulaştı. Fırtına, ligde 12 hafta sonunda 15 gol kaydederken UEFA Avrupa Ligi ve ön eleme turlarında 11 maçta 26 gol kaydetti. Karadeniz ekibinin zaferlerine büyük katkı sağlayan Olcan Adın sadece Avrupa takımlarına karşı attığı 5 golle, takımını sırtlayan isim oldu. Olcan’ın ardından Henrique de hem türkiye hem de Avrupa’da kendinden söz ettirdi.

Yorum Gönder

 
Top